Cutremure stiri: 502

Ambasadorul României: Ne dorim relații corecte

1 noi. 2016,, 16:30   Politică
2763 6

Foto: ipn.md

Indiferent cine va fi președintele ales al Republicii Moldova, România își va dori să aibă relații corecte, principiale cu acesta.


Declarația aparține ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, și a fost făcută într-un interviu pentru presa de peste Prut, notează NOI.md.

„În ceea ce ne privește pe noi, rezultatul ar trebui să fie doar unul: indiferent cine va fi președintele ales în mod democratic al Republicii Moldova, România își va dori să aibă relații corecte, relații principiale, pe baza cărora să poată fi continuate și consolidate toate formele de cooperare. Credem că singura cale pe care trebuie s-o urmeze Republica Moldova este calea europeană, calea care aduce după sine nu numai stabilitatea, atît de necesară, dar și prosperitatea, dezirabilă pentru toți cetățenii”, a explicat Daniel Ioniță într-un interviu pentru „Agerpres”.

Ambasadorul României a mai menționat că procesul electoral din 30 octombrie s-a desfășurat conform standardelor și normelor democratice, lucru salutabil. Potrivit diplomatului, merită menționat efortul depus de Comisia Electorală Centrală în acest sens.

„Alegerile au fost organizate la capătul unei lungi perioade de instabilitate politică, perioadă însă care a fost schimbată de la începutul anului curent, de cînd asistăm la o mult mai bună cooperare, o mult mai bună conlucrare între actorii politici responsabili din Republica Moldova. Fără această cooperare bună între guvern și parlament, cu implicarea nemijlocită a vocilor autorizate din societatea civilă, nu credem că ar fi fost posibil nici măcar scrutinul electoral din 30 octombrie”, a punctat diplomatul român.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав