X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

PCRM se pregătește de serbarea centenarului revoluţiei

7 noi. 2016,, 15:00   Politică
2337 2
ПКРМ примет резолюцию о подготовке к 100-летию Октябрьской революции в России
Foto dosug.md

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova consideră în continuare că Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie din Rusia este cel mai important eveniment al secolului al XX-lea în lume şi intenţionează ca în timpul apropiat să înceapă pregătirile pentru serbarea a 100 de ani a evenimentului.


Acest fapt rezultă din alocuțiunea rostită luni, în cadrul unui miting la Chişinău, cu ocazia aniversării a 99-a a revoluţiei, de liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Mitingul s-a desfăşurat la Centrul Expoziţional Moldexpo, la monumentul conducătorului revoluţiei din 25 octombrie 1917 (7 noiembrie pe stil nou - "I."), Vladimir Lenin. La acţiune au venit doar cîteva zeci de oameni, în general, de vîrsta a treia.

Voronin i-a îndemnat pe cei prezenţi să nu uite lecţiile Marelui Octombrie, să le transmită urmaşilor şi să se opună dezordinii actualei guvernări, ale cărei acţiuni el le-a criticat dur.

El şi-a exprimat regretul că în urmă cu 27 de ani "toate forţele anticomuniste au reuşit să lichideze o mare ţară – URSS".

"Şi ce au obţinut? Cu ce se pot mîndri? Cu furtul miliardului, distrugerea băncii? Astăzi noi nu mai avem nici agricultură, nici industrie, nimic cu care să completăm bugetul", s-a arătat indignat liderul comuniştilor.

Potrivit lui, "cu sărăcia de astăzi, autorităţilor le este mai uşor să manipuleze, totul este cumpărat – judecătoriile, Parlamentul".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?