Cutremure stiri: 506

Transnistria: Apelurile de retragere a trupelor ruse contravin angajamentelor Moldovei

9 noi. 2016,, 15:00   Politică
3078 5
ПМР: Призывы к выводу войск РФ противоречат международным обязательствам
Foto: rupor-pmr.ru

„Apelurile provocatoare pentru reformatarea misiunii de menţinere a păcii, precum şi pentru retragerea din Transnistria a forţelor armate ruseşti contravin angajamentelor internaţionale asumate de Moldova", consideră Ministerul de Externe al autoproclamatei RMN.


Despre aceasta se menţionează în comentariul instituției cu privire la declaraţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, care a acuzat Rusia de ipocrizie şi standarde duble.

MAEIE al Moldovei şi-a exprimat ieri indignarea cu privire la desfăşurarea exerciţiilor militare în Transnistria, împreună cu militarii şi angajații serviciilor de securitate din regiune. La rîndul său, MAE al Transnistriei a remarcat faptul că "amplasarea pe teritoriul Transnistriei a Grupului Operativ al Trupelor Ruseşti (GOTR) şi a pacificatorilor ruşi este reglementată în mod clar de Acordul privind principiile reglementării paşnice a conflictului armat în regiunea transnistreană din 21 iulie 1992, precum şi de alte documente juridice ale Operaţiunii comune de menţinere a păcii".

Ministerul de Externe al regiunii a calificat "evaluarea făcută de MAEIE drept una extrem de părtinitoare, care nu corespunde realităţii şi care pune în pericol bazele reglementării paşnice a conflictului de pe Nistru".

"Problema cooperării bilaterale a forţelor armate ale RMN şi ale FR este o chestiune internă a Transnistriei şi Rusiei şi nu presupune vreo evaluare din afară", susţine MAE de la Tiraspol, care subliniază "eficienţa înaltă a operaţiunii actuale de menţinere a păcii, ce creează premisele necesare pentru desfăşurarea dialogului politic între Transnistria şi Rusia".

MAE a accentuat că "sprijină eforturile FR de menţinere a păcii" şi a menţionat că "parteneriatul ruso-transnistrean va continua să se dezvolte dinamic pe toate direcţiile ce prezintă interes reciproc".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав