Cutremure stiri: 502

Candu: Îmi doresc un președinte care să consolideze societatea

13 noi. 2016,, 12:04   Politică
2987 4
Канду: Я хотел бы, чтобы у нас был президент, который сплотит общество
Foto: noi.md

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, se așteaptă ca președintele nou-ales al țării să fie un imbold pentru societate și guvernare, deopotrivă, comunică Noi.md.


Democratul și-a exprimat această speranță astăzi după ce și-a exercitat dreptul de vot.

”Îmi doresc ca cel care va cîștiga scrutinul să reușească să consolideze societatea, să consolideze și instituțiile, precum e prevăzut și în Constituție, și să fie un partener al agendei de reforme pe care și-o propune Parlamentul și Guvernul, iar celălalt candidat care va pierde, să știe să piardă, să ridice capul și să meargă înainte”, a declarat Candu.

Spicherul a mai relatat că își dorește un președinte care să fie prețuit de cetățeni și care să lase o amprentă pozitivă în următorii patru ani de mandat.

„Președintele poate fi acel imbold și pentru majoritatea parlamentară, poate să pună presiunea necesară, potrivit competențelor sale constituționale. Președintele trebuie să echilibreze instituțiile precum Parlamentul, guvernul și instituțiile judecătoreștii”, a adăugat Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав