Cutremure stiri: 506

Presiunile se încing: Acte de violență la mai multe secții de votare

13 noi. 2016,, 15:17   Politică
3253 0

Foto: noi.md

Pînă la această oră în cadrul mai multor secții de votare din țară au fost semnalate 13 cazuri de aplicarea violenței sau intimidarea alegătorilor.


Despre aceasta au relatat experții Promo-lex în cadrul conferinței cu privire la constatările observatorilor despre procesul votării pînă la ora 14:00. De asemenea au fost constatate două cazuri de introducere a două buletine de vot în urna de vot dar ;i acordarea a doua buletine de vot unui alegător.

O altă problemă semnalată de către observatori este prezenta nejustificata a mai multor persoane neautorizate, care se aflau în preajma secțiilor de votare. Astfel au fost semnalate cel puțin 18 cazuri.

Deficiențe în listele electorale au fost semnalate 22 de cazuri. Astfel, fie a fost scrisă eronat adresa alegătorilor, fie au fost identificate mai multe persoane pe o singură adresă de domiciliu.

De asemenea au fost identificate urne nesigilate, agitație electorală, dar și tentative de recompensă material, atît în țară cît și peste hotare.

Transportarea organizată a alegătorilor a fost atestată în cadrul mai multor secții de votare din țară și de peste hotare și anume 27 de cazuri. Foarte multe microbuze, autocare, circa 12 la număr, au fost văzute la una din secțiile de votare din Anenii Noi. Totodată, transportarea organizată a avut loc și în cadrul mai multor secții de votare din Dubăsari, dar și din Italia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав