X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Unde s-au pierdut valizele cu buletinele destinate Portugaliei

14 noi. 2016,, 08:30   Societate
4311 2

Unde s-au pierdut valizele cu buletinele destinate Portugaliei
Фото: ipn.md

Buletinele de vot care urmau să ajungă în Portugalia au fost găsite într-un oraş din Italia.


Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), sacul sigilat cu cinci mii de buletine a fost transportat spre Lisabona cu o cursă tranzit prin Italia şi s-a pierdut, din cauză că a fost dat la bagaje. Buletinele de vot vor fi returnate CEC-ului mîine dimineaţă. Alte cinci mii de buletine au fost tipărite de urgenţă şi au ajuns la destinaţie pînă la deschiderea secţiilor de votare, relatează Moldova 1.

„Curierul care s-a deplasat cu valiza diplomatică, nu au putut pe toate să le dea la bord, acesta le-a dat la bagaje şi din păcate nu au ajuns la destinație”, a declarat membrul CEC, Iurie Ciocan.

În seara zilei de pînă la alegeri și înainte de distrugerea matriţelor, CEC a dispus tipărirea suplimentara a cinci mii de buletine de vot care au fost expediate imediat în Republica Portugheză, deja cu o cursă avia directă.

„Am vorbit cu conducătorii birourilor din Lisabona şi Setubal şi se votează ordinar. Ieri seara buletinele au ajuns la destinaţie. Celelalte buletine care au trecut pe bază de bagaj pierdut nu se vor desigila. Acele două valize vor fi returnate la Chişinău intacte”, a precizat Iurie Ciocan.

Potrivit CEC, sacii cu buletinele pierdute vor fi aduși la Chişinău, unde vor fi desigilați public pentru a demonstra că pachetele diplomatice nu au dispărut intenţionat în vederea fraudării alegerilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?