X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Filip promite că vinovații pentru incendiul de la Ciocana vor fi pedepsiți

16 noi. 2016,, 18:45   Societate
2958 2
Филип обещает наказать виновных в пожаре на Узинелор
Foto: hotnews.ro

Pavel Filip s-a angajat să gestioneze personal procesul de elucidare a cauzelor izbucnirii incendiului devastator de la depozitul din Chișinău.


Prim-ministrul a declarat la ședința de miercuri a Guvernului că este personal interesat să fie ideintificate toate persoanele vinovate de declanșarea incendiului, informează NOI.md.

Potrivit șefului Executivului, elucidarea tuturor cauzelor izbucnirii incendiului reprezintă o obligațiune morală a autorităților față de rudele pompierului decedat. „Exprim condoleanțe familiei salvatorului decedat. Tînărul (pompierul decedat Ion Nagailîc – nota red.) și-a făcut munca profesionist și a procedat ca un adevărat erou, iar noi trebuie să susținem eroii noștri. Ne-am angajat moral față de rudele lui să elucidăm cauzele izbucnirii incediului și ne vom strădui să evităm pe viitor asemenea incidente”, a menționat Pavel Filip.

Potrivit premierului, în cadrul anchetei urmează să fie identificați toți vinovații. „Toate persoanele implicate în declanșarea indeciului la depozit trebuie să răspundă în fața legii. Trebuie de clarificat cine a verificat proprietarii în privința respectării regulilor antiincendiare, de ce proprietarii nu au întreprins toate măsurile necesare pentru prevenirea incidentului, cum agenții economici au obținut autorizație pentru efectuarea lucrărilor în sala unde s-a produs incendiul. Ancheta trebuie să fie obiectivă și nepărtinitoare”, le-a spus Filip membrilor Cabinetului de miniștri.

Șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihai Harabadgiu, a numit astăzi versiunile preliminare ale izbucnirii incendiului. Potrivit lui Harabadgiu, incedndiul putea fi provocat de un scurt circuit la rețeaua electrică, încălcarea regulilor de exploatare a instalațiilor electrice, încălcarea regulilor antiincendiare sau neglijență la folosirea focului deschis. Șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a promis să anunțe motivul final al declanșării incendiului după efectuarea tuturor procedurilor respective de către specialiști.

Amintim că pe 11 noiembrie pe strada Uzinelor din Chișinău s-a produs un incendiu devastator, soldat cu două victime – pompierul Ion Nagailîc și o angajată a depozitului. Pentru localizarea incendiului a fost nevoie de circa 30 de ore.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав