X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 272
Transnistria stiri: 1418

Grup de lucru pentru cooperare cu Transnistria, creat în Duma de Stat

17 noi. 2016,, 16:48   Politică
3269 5
В Госдуме России будет создана рабочая группа по взаимодействию с ВС
Foto: infotag.md

În Duma de Stat a Rusiei va fi format un grup de lucru pentru cooperare cu Sovietul Suprem al Transnistriei.


Acest fapt a fost discutat la întrevederea de la Moscova a preşedintelui Comitetului pentru afaceri internaţionale din cadrul Consiliului Federaţiei, Konstantin Kosaciov, cu o delegaţie a Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, condusă de spicherul Vadim Krasnoselski,

Potrivit unui articol al "Gazetei parlamentare" ruse, spicherul a vorbit despre situaţia din Transnistria, menţionînd relaţiile istorice şi culturale cu Federaţia Rusă, care joacă un rol important în procesul de reglementare din regiune.

Kosaciov a dat asigurări că şi Transnistria se află "în zona atenţiei permanente a Rusiei".

"Cooperarea eficientă a parlamentarilor este foarte importantă, deoarece situaţia dificilă în care se află republica, cu regret, se menţine. Urmărim cu atenţie ce se întîmplă în regiune şi încercăm prin mijloacele diplomaţiei parlamentare să o ajutăm, să o sprijinim, să o apărăm, dacă e cazul, pe platformele parlamentare internaţionale. Înţelegem că problemele cu care se confruntă locuitorii Transnistriei necesită o abordare complexă, multilaterală", a spus el.

Krasnoselski i-a invitat pe reprezentanţii Dumei de Stat să participe în calitate de observatori la alegerile preşedintelui Transnistriei, care vor avea loc pe 11 decembrie.

El s-a întîlnit şi cu consilierul preşedintelui FR pentru integrare economică regională, Serghei Glaziev, cu care a discutat posibilităţile de redresare a situaţiei economice din regiune şi de atragere a investitorilor ruşi.

Părţile au vorbit şi despre ajutorul pe care Rusia îl poate oferi Transnistriei în stabilizarea cursului monedei naţionale.

Potrivit lui Krasnoselski, Glaziev şi-a exprimat speranţa că după alegerile prezidenţiale din Moldova va fi eliminată blocada economică a RMN, iar relaţiile dintre vecini nu vor mai fi atît de tensionate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав