X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Oficial European: Cooperarea UE cu Moldova se poate extinde

18 noi. 2016,, 08:15   Politică
3057 3
Еврокомиссар : Cотрудничество EC с РМ может расшириться
Foto: vesti.md

Uniunea Europeană este deschisă pentru continuarea unei cooperări susţinute cu Republica Moldova şi extinderea acesteia către noi domenii, în baza progresului de implementare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere.


O declaraţie în acest sens a făcut comisarul UE pentru politica europeană de vecinătate şi negocierile de extindere Johannes Hahn, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, în marja reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor Parteneriatului Estic, care se desfăşoară la Erevan.

Surse din cadrul ministerului au relatat că eurocomisarul a apreciat acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti în vederea implementării agendei europene de reforme, un indicator concludent în acest sens fiind şi decizia Boardului FMI de a aproba Acordul cu Republica Moldova.

Potrivit lui, UE va declanşa procedura de debursare a asistenţei prevăzute pentru anul 2016.

Tot în marja reuniunii informale de la Erevan Andrei Galbur a avut o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, cu care a discutat stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor moldo-americane şi situaţia regională.

La solicitarea interlocutoarei, ministrul Galbur s-a referit, succint, la situaţia internă din Republica Moldova, inclusiv prin prisma alegerilor prezidenţiale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?