X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4072

Sondaj: Majoritatea transnistrenilor îl vor vota pe Șevciuk

30 noi. 2016,, 15:55   Politică
2676 5
Опрос: Большинство приднестровцев поддержит Шевчука на выборах
Foto: cikpmr.com

Peste jumătate din numărul transnistrenilor sînt dispuşi să-l voteze pe actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, la alegerile prezidenţiale din 11 decembrie.


Potrivit presei din regiune, despre aceasta arată datele unui sondaj de opinie realizat gratuit în Transnistria de compania rusă "Global Socium Consulting".

Potrivit sondajului, 76,88% dintre respondenţi vor participa la alegeri, 5,7% nu vor participa, iar restul nu s-au decis. Dacă alegerile ar avea loc duminica următoare, 52,9% ar vota pentru Şevciuk, 30,4% - pentru concurentul lui principal, preşedintele Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski, iar 6,04% ar vota împotriva tuturor.

Pornind de la aceste rezultate, specialiştii companiei trag concluzia că alegerile se vor desfăşura într-un singur tur.

Sondajul a fost realizat pe 20-21 noiembrie cu ajutorul unui complex software şi hardware al companiei, pe un eşantion de 11 mii de locuitori din regiune cu drept de vot. Marja de eroare este de ±1%.

Mass-media menţionează că sondajul a fost realizat de "Global Socium Consulting" din proprie iniţiativă, gratuit.

Agenţia Infotag a încercat să afle detalii despre compania "Global Socium Consulting", însă fără succes. Nici chiar Google nu ştie nimic de vreo companie rusă cu această denumire.

În iunie, Centrul Rus de Cercetare a Opiniei Publice a realizat un sondaj în care locuitorii Transnistriei trebuiau să spună pe cine ar vrea să vadă în funcţia de preşedinte. Atunci, pentru Krasnoselski s-au pronunţat 24% dintre respondenţi, iar pentru Şevciuk – doar 11%. În acelaşi timp, Şevciuk conducea detaşat antiratingul candidaţilor: 50% dintre respondenţi au declarat că nu l-ar vota niciodată pe el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?