X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 281
Transnistria stiri: 1418

Avocații lui Usatîi au obținut recuzarea judecătorului

5 dec. 2016,, 18:15   Politică
3222 2
Адвокаты Усатого добились отвода судьи
Foto: realitatea.md

Ședința instanței în dosarul lui Gorbunțov, de atentatul la viața căruia este suspectat Renato Usatîi, a fost amînată pentru 6 decembrie, ora 11:00.


Decizia a fost adoptată la 5 decembrie, după ce apărarea lui Usatîi a solicitat recuzarea judecătorului Aureliu Postică. La următoarea ședință a Judecătoriei sectorului Rîșcani avocații vor prezenta cererea de recuzare în scris, relatează NOI.md.

Reprezentanții apărării lui Renato Usatîi au solicitat recuzarea judecătorului din cadrul Judecătoriei sectorului Rîșcani Aureliu Postică pe motiv că el, potrivit lor, „în comun cu procurorul Vitalie Busuioc, ar fi tergiversat în mod intenționat procesul”. „Astăzi este a treia oară cînd am încercat să organizăm ședința de judecată, dar de fiecare dată ne convingem că nici judecătorul, și nici procurorul nu este pregătit pentru audieri. Ei pînă acum nu au prezentat materialele cauzei și nu pot explica în ce temei a fost intentat un alt dosar penal pe numele clientului meu. Am cerut recuzarea judecătorului oral, la următoarea ședință vom prezenta instanței o cerere scrisă”, - a comunicat avocatul Ion Cerga.

Acuzarea, la rîndul său, a calificat acțiunile avocaților drept dorința de a tergiversa examinarea cauzei în esență. „Imediat după pornirea ședinței, au cerut amînarea pentru o altă zi. Ei au explicat acest lucru prin faptul că intenționează să obțină recuzarea judecătorului, deși nu erau pregătiți să prezinte cererea de recuzare în scris, iar instanța de judecată a fost nevoită să accepte cererea orală. S-a propus ca audierile să continue tot astăzi cu un alt judecător, dar ei au refuzat. Pentru mine, acest lucru nu este nimic altceva, decît o încercare a reprezentanților pîrîtului de a tergiversa inițierea audierilor pe fond”, s-a arătat convins procurorul Vitalie Busuioc.

Reamintim că la 24 octombrie Judecătoria sectorului Centru a emis o decizie privind eliberarea unui mandat de arest pe numele liderului „Partidului Nostru”, primarului orașului Bălți Renato Usatîi pe 30 de zile. El a fost, de asemenea, dat în căutare internațională. Avocații lui au depus un recurs împotriva hotărârii. La 1 noiembrie Camera de Apel Chișinău l-a respins.

Procuratura îl acuză pe Usatîi de organizarea atentatului la viața bancherului rus, fostului proprietar al „Universalbank” German Gorbunțov. Antreprenorul care în 2011 s-a mutat din Rusia în Marea Britanie s-a ales cu răni grave în urma unor focuri trase în el de către persoane necunoscute în Londra, în 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав