X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Trump a renunţat la construcţia avionului prezidenţial

7 dec. 2016,, 13:00   Externe
2587 0
Foto: libertatea.ro

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a cerut marţi Guvernului să anuleze achiziţia unui nou avion Air Force One de la Boeing, spunînd că este „ridicol” şi prea scump, informează Reuters.


UPDATE: Boeing neagă suma uriașă declarată de Donald Trump. Compania a anunţat, într-un comunicat, că are un contract de 170 de milioane de dolari cu Guvernul SUA privind Air Force One, la scurt timp după ce preşedintele american ales, Donald Trump, a cerut rezilierea contractului, pe care l-a estimat la patru miliarde de dolari, relatează NBC News, în timp ce Casa Albă a anunţat că nu ştie de unde a ajuns republicanul la această sumă.

Miliardarul american a declarat că costurile pentru noul Air Force One, unul dintre cele mai proeminente simboluri ale presedinției americane au scăpat de sub control și sînt ridicol de mari.

„Boeing construiește un nou 747 Air Force One pentru viitori președinți, dar costurile au scapat de sub control și au atins 4 miliarde de dolari. Anulați comanda!” a scris Trump într-un mesaj pe Twitter.

Trump a vorbit, marți, și cu presa adunată la Trump Tower despre postarea de pe Twitter, explicîndu-și din nou motivele. „Avionul a scapat total de sub control. Va costa peste 4 miliarde de dolari și mi se pare ridicol. Cred ca Boeing încearcă să forțeze puțin nota. Și noi vrem ca Boeing să facă bani, dar nu așa de mulți.”

Pe langă aeronava oficială de zbor a președintelui, miliardarul din Manhattan mai deține și o flotă personală care include două avioane și trei elicoptere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?