X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Lupu spune de ce a decis să plece de la cîrma PDM

13 dec. 2016,, 09:30   Politică
3042 4

Лупу прокомментировал решение сложить мандат председателя ДП
Foto: noi.md

Decizia lui Marian Lupu de a-și depune mandatul de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova este una rațională și echilibrată, și nicidecum un act de curaj.


Politicianul va rămîne în echipa democraților și se va implica în proiecte noi ale formaţiunii. Declarațiile aparțin lui Marian Lupu și au fost făcute aseară în cadrul emisiunii Fabrika.

Pe parcursul emisiunii, Marian Lupu a vorbit și despre prioritățile partidului pentru următorii doi ani:

Să asigurăm o apropiere mai mare a parlamentarelor pentru oameni, responsabilitate, dar aici important să spun și să fixăm în legislație și dreptul oamenilor din teritoriu de rechemare a deputatului, dacă nu se isprăvește. Sînt mai multe idei care trebuiesc analizate și care cu siguranță vor marca următoarea perioadă până la alegerile din 2018".

Marian Lupu a anunțat că va dedica mai mult timp Adunării Parlamentare Euronest, acolo unde deține funcția de copreședinte.

"Este o poziție de pe care mă ambiționez să vin cu noi viziuni, noi metode, cu acțiuni care să fie importante pentru Republica Moldova. Nimeni în această funcție nu și-a propus ceea ce mi-am propus eu", a precizat democratul.

La sfârșitul emisiunii, politicianul şi-a felicitat colegii din Partidul Social Democrat, care au câștigat alegerile parlamentare din România.

Marian Lupu a vorbit şi despre sprijinul pe care l-au acordat aceștia țării noastre:

"Colegii de la PSD, din punctul meu de vedere, opinia mea personală, au fost mereu prezenți, și nu cu declarații frumoase, cu vânătoare de voturi, au fost prezenți aici cu acțiuni. SMURD-ul cine a adoptat decizia de extindere a activității? Colegii! Acțiuni concrete reale privind conectarea la gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, tot de acolo vin. Autobuze pentru școli, mijloace financiare".

Marian Lupu a fost ales președinte al Partidului Democrat din Moldova în luna iulie 2009. În data de 23 noiembrie, el a fost ales co-preşedinte al Adunării Parlamentare Euronest.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?