Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

ANRE a răspuns solicitării „RED Union Fenosa”

13 dec. 2016,, 12:45   Societate
2733 0
В НАРЭ ответили на запрос «RED Union Fenosa»
Foto: unimedia.info

Structurile regulatorii ar putea să nu accepte majorarea tarifelor la energia electrică, asupra căreia insistă companiile „RED Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa”.


Astăzi a avut loc ședința Consiliului administrativ al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), la care s-a menționat că solicitarea „RED Union Fenosa” de majorare a tarifelor la energia electrică este nejustificată, informează NOI.md.

Astfel, ANRE nu va aproba majorarea tarifelor la energia electrică pînă la 1 ianuarie 2017, însă este dispusă să examineze mai detaliat solicitarea „RED Union Fenosa” la următoarea ședință a Consiliului administrativ. „RED Union Fenosa” a expediat solicitarea ANRE pe 12 decembrie, iar conform legislației, propunerile urmează să fie discutate cu reprezentanții societății civile în termen de 15 zile. După expirarea acestui termen urmează să aibă loc o nouă ședință a Consiliului administrativ al ANRE, pentru a discuta calculele și propunerile reprezentanților societății civile și experților, care trebuie să corespundă Metodologiei de formare a tarifelor.

Principala solicitare a companiei „RED Union Fenosa” constă în majorarea tarifului la energia electrică cu 27 de bani – pînă la 2,19 lei pentru 1 kWh. În cazul în care solicitarea va fi acceptată sau respinsă, decizia ANRE va fi valabilă timp de 180 de zile calendaristice și nu va putea fi modificată pe parcursul acestei perioade. Ședința Consiliului administrativ al ANRE la care urmează să fie luată o decizie finală urmează să fie convocată pînă la sfîrșitul lunii decembrie.

Ultima dată tarifele la energia electrică au fost modificate în martie 2016. Atunci ANRE a decis micșorarea tarifelor pentru consumatorii finali de la 1 aprilie cu 10%. Astfel, consumatorii „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” achită 1,92 lei pentru 1 kWh, consumatorii „RED Nord” – 2,04 lei, iar consumatorii „RED Nord-Vest” – 2,14 lei în loc de 2,33 lei pentru 1 kWh.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?