Numeroșii oaspeți ai marii sărbători gastronomice "Gustul Nordului" au putut participa la ateliere fascinante, degustări de bucate tradiționale și produse ale producătorilor locali, în acompaniamentul melodiilor cîntate de interpreți și formații artistice din regiune.
Dar festivalul "Gustul Nordului" este un loc în care în capul mesei se află pîinea și sarea, la care se adaugă mîncărurile și băuturile delicioase moldovenești. Întregul teritoriu este o "Casă Mare" pentru comunicare și dispoziție excelentă, iar scena este un loc de atracție pentru oaspeții care și-au potolit foamea și setea.
După cum a spus primarul satului Țaul, Andronii Mitrica, bucătăria moldovenească este unică datorită abundenței fructelor, legumelor și a tradițiilor strămoșești de fabricare a produselor lactate.
”Pentru a prepara mîncăruri cu adevărat moldovenești, trebuie să folosiți anume produse moldovenești și să vă înarmați cu cartea de bucate a bunicii. În continuare, trebuie să adăugăm în rețetă puțină răbdare și dragoste, condimentînd-o cu un temperament arzător și servind mîncarea cu un sos alcătuit din bună dispoziție cu cîntece și dansuri incendiare, mîncare cu care i-am servit astăzi pe toți oaspeții și participanții la eveniment", a adăugat primarul.
Pe platforma festivalului au fost amplasate și o mulțime de corturi cu o varietate de produse a producătorilor locali, unde au fost expuse obiecte de artizanat, decorațiuni interioare, precum și condimente, gemuri, ceaiuri.
Mai multe informații despre bucătăria moldovenească găsiți aici.
Adăuga comentariu