Această zi are drept scop creşterea gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind siguranța alimentară la nivel mondial şi consolidarea eforturilor pentru garantarea consumului de alimente sigure.
Siguranța alimentară deține un rol primordial în menținerea alimentelor în stare corespunzătoare și inofensive pe întregul lanț alimentar: începând cu producția primară până la depozitarea, transportul, distribuirea, importul, exportul, vânzarea și furnizarea acesteia către consumatorul final.
Accesul la apă curată, aplicarea practicilor potrivite în agricultură, întărirea managementului de siguranţă în utilizarea alimentelor de către operatorii din alimentaţie şi construirea unor obiceiuri de a face alegeri sănătoase reprezintă câteva modalitățile prin care putem garanta consumul de alimente sigure/inofensive/ nutritive și asigura sănătatea publică.
De Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, ANSA face apel la responsabilitatea consumatorilor și îndeamnă ca grija pentru siguranța alimentelor să devină o tradiție zilnică în fiecare casă.
Adăuga comentariu