Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 270
Transnistria stiri: 1417

REŢETA ZILEI: Pui cu legume

8 iul. 2023,, 18:30   Societate
3305 0

Mod de preparare:

Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se piperează, se prăjeşte într-o tigaie pînă la obţinerea unei cruste rumene. Legumele se taie felii mari, se adaugă la pui, se rumenesc. Se toarnă vinul, se sărează, se piperează. Se căleşte pînă carnea devine moale. Cu 2-3 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate.

Ingrediente:

1 pui întreg,

2 cepe,

2 ardei dulci,

6-8 ciuperci,


2 roşii,

1 dovlecel,

1 vînătă,

2-3 căţei de usturoi,

4 linguri ulei,

½ pahar vin alb sec,

2 linguri verdeaţă,

sare,

piper negru măcinat.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав