Cutremure stiri: 506

ACUM evită să spună dacă o va vota pe Zinaida Greceanîi

7 iun. 2019,, 11:42   Politică
3869 7

Blocul politic ACUM evită să spună deschis dacă o va vota pe Zinaida Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului.

PAS și PPDA vor să discute mai întîi cu socialiștii, să vadă dacă aceasta este candidatura finală. Iar dacă PSRM nu se va mulțumi doar cu funcția de speaker și va mai pretinde la cîteva fotolii în viitorul Guvern, cei din ACUM nu vor mai ceda. Declarațiile au fost făcute de co-președinții blocului politic, Maia Sandu și Andrei Năstase, în cadrul emisunii „În Profunzime” de la Pro TV.

În contextul în care Platforma DA a anunțat că e gata să susțină un speaker socialist „integru”, liderul partidului, Andrei Năstase, a fost întrebat dacă Zinaida Greceanîi este integră. Acesta a evitat însă să răspundă. „Chiar credeți dvs că sînt cel îndreptățit să spun cît de integru este un om? Asta se evaluează în baza anumitor fapte, acțiuni”, a explicat el.

Un răspuns exact nu a oferit nici lidera PAS, Maia Sandu. „Urma să clarificăm dacă acesta e candidatul final al PSRM sau mai sînt alte opțiuni. Ieri, am întrebat, dar răspunsul nu a fost foarte clar. Pentru că nu am putut să discutăm acest subiect, decizia de a susține un speaker socialist s-a luat fără să discutăm un nume concret. Dacă cel puțin mîine dimineața cei de la PSRM vor avea curajul să vină și să spună cine e persoana pe care se insistă, noi vom putea lua o decizie finală”, a spus co-președinta blocului politic, ieri, în cadrul unei emisiuni.

Iar dacă socialiștii vor insista la cîteva fotolii din viitorul Guvern, după cum PSRM a anunțat în presă, cei din ACUM nu sînt gata să mai cedeze. „Am avut discuții, chiar dacă nu au fost finalizate, s-au spus niște lucruri pe care le-am reținut și le-am luat în calcul. A fost propunerea ca în aceste ministere (n.r. - cerute de PSRM), să vină profesioniști, care nu au calitate de membru la vreun partid. Dacă se mai vine cu alte condiții, e clar că nu se dorește să se ajungă la un compromis”, a explicat Maia Sandu.


Amintim că PAS a decis, miercuri seara, că este gata să voteze un speaker din partea PSRM. Joi, PPDA a anunțat că susține inițiativa, însă a venit cu un șir de condiționalități. Socialiștii au spus că nu se mulțumesc doar cu funcția de speaker, insistînd pe cîteva ministere din viitorul Guvern. În pofida ofertei anunțate, PSRM a menționat că va delega reprezentanți care vor discuta cu Partidul Democrat „în vederea depășirii crizei politice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав