X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Ambasada SUA critică decizia CSJ de invalidare a alegerilor locale

26 iun. 2018,, 07:31   Politică
4371 4

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău menționează că decizia Curții Supreme de Justiție, de luni, 25 iunie, a întărit percepția publică privind ingerințele politice în sistemul judiciar al Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă, citat de IPN, misiunea diplomatică precizează că independența judiciară este un principiu democratic principal.

„Ambasada SUA în Moldova a luat cunoștință de decizia Curții Supreme de Justiție de a menține hotărîrea judecătorească din 3 iunie privind invalidarea rezultatelor alegerilor pentru Primăria Chișinău. Alegerile libere, corecte și transparente sînt fundamentul oricărei democrații și trebuie să se conformeze normelor internaționale”, se spune în comunicat.

Ambasada SUA mai menționează că orice pretinse încălcări trebuie să fie abordate într-un mod care respectă statul de drept și principiile democratice, inclusiv voința poporului exprimată prin alegeri.

Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău și a Judecătoriei municipiului Chișinău de invalidare a alegerilor locale noi ale primarului de Chișinău. Ședința a început luni, 25 iunie, după amiază și a durat pînă seara tîrziu, timp în care simpatizanții primarului ales Andrei Năstase cereau în fața CSJ validarea votului din 3 iunie și lansau acuzații de uzurpare a puterii la adresa guvernării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?