Cutremure stiri: 504

Candidatul partidului ”ȘOR” de la alegerile din Hîncești ar putea fi exclus din cursa electorală

5 mar. 2020,, 08:45   Politică
1969 1

CEC va solicita Curții de Apel Chișinău să examineze anularea înregistrării lui Balinschi Vitalie, candidat din partea Partidului Șor la funcția de deputat în municipiul Hîncești.

Decizia vine în contextul unei sesizări depuse la CEC de către PL, care îl acuză pe Balinschi că ar fi făcut agitație electorală înainte de începerea campaniei electorale.

Totodată, CEC va sesiza Procuratura Generală în acest caz, pentru a examina dacă s-ar fi întreprins acțiuni pentru coruperea alegătorilor.

Amintim că recent a fost depusă o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) de Partidul Liberal (PL), care acuza formațiunea politică și în special pe Balinschi Vitalie că ar fi făcut agitație electorală înainte de începerea campaniei electorale.

Mai exact, pe masa membrilor CEC a ajuns un ziar, intitulat „Pentru Popor”, care ar fi fost distribuit locuitorilor din circumscripția Hîncești înainte de înregistrarea lui Vitalie Balinschi în calitate de candidat. În publicația respectivă sînt aduse laude în adresa lui Balinschi, fiind prezentate mai multe promisiuni electorale.


Reprezentantul Partidului Șor, Vadim Banaru, a negat că aceasta ar fi agitație electorală.

Totodată, în sesizare, PL spune că Partidul Șor ar fi distribuit oamenilor pungi care conțineau pixuri, chipiuri, tricouri cu simbolica partidului, dar și ciocolate. Vadim Banaru a confirmat conținutul pachetului, cu excepția dulciurilor.

Amintim că șapte candidați luptă pentru fotoliul de deputat în cursa de la Hîncești: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Vitalie Balinschi (PP Șor), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Grigore Cobzac (c. independent) și Anatolie Postolachi (PLDM).

Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală, după ce, pe 5 decembrie 2019, Alexandru Botnari a spus că renunță atît la mandatul de deputat, cît și la cel de membru al Partidului Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав