Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Candu către Sandu: Nu vă ascundeți după false victimizări

7 noi. 2018,, 14:41   Politică
2726 0

Spicherul Andrian Candu îi sugerează Maiei Sandu să se prezinte la audierile parlamentare privind implicarea Fundației „Otwarty Dialog” în treburile interne ale țării, dacă nu are nimic de ascuns, așa cum declară, notează Noi.md.

Reacția a fost provocată după ce Sandu a declarat ieri că se va prezenta la audieri, doar dacă ședința comisiei de ancheta fi publică.

”Faceți asta pentru a evita să vă fie puse întrebări bazate pe probele acumulate? Pentru că știți că informațiile furnizate de instituțiile de drept din țară și străinătate au un caracter confidențial și un regim legal de utilizare. Puneți comisia într-o situație delicată: fie vă audiază în ședință deschisă și nu vă prezintă probele acumulate pentru a răspunde la întrebări, fie nu vă poate audia pentru că ați găsit un fals pretext să nu vă prezentați”, a menționat Candu.

Politicianul a mai precizat că după finalizarea anchetei, se va ocupa personal de desecretizarea acestui dosar, astfel încît toate informațiile acumulate să fie făcute publice.

”Dacă nu aveți nimic de ascuns, dacă nu invocați aceste pretext din motive care țin de dorința dumneavoastră de a evita să vă prezentați la audieri, ar fi corect să vă prezentați la aceste audieri, să răspundeți la întrebări și apoi aveți toată libertatea să faceți declarații la presă, inclusiv să criticați activitatea acestei comisii, dacă ceva nu vi s-a părut în regulă. Poate totuși nu vă mai ascundeți după false victimizări. Și în final aș vrea să vă asigur că eu personal voi depune tot efortul necesar, după finalizarea anchetei, ca raportul să fie desecretizat și făcut public, astfel încît cetățenii să cunoască toate informațiile importante acumulate în cadrul acestei comisii”, a adăugat democratul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?