Cutremure stiri: 506

Ce a discutat Natalia Gavrilița cu președintele parlamentului Azerbaidjanului

11 oct. 2022,, 11:15   Politică
2268 0

În cadrul vizitei sale oficiale la Baku, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, s-a întîlnit cu președintele parlamentului Azerbaidjanului, Milli Majlis, Sahiba Gafarova, relatează Noi.md.

Salutîndu-l pe prim-ministrul Republicii Moldova, președintele Milli Majlis s-a referit la nivelul actual al relațiilor dintre Azerbaidjan și Republica Moldova, a informat serviciul de presă al parlamentului azer. Sahiba Gafarova a subliniat că între cele două țări există relații tradiționale de prietenie și parteneriat. Ea a adus la cunoștință faptul că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări. Președintele Milli Majlis a subliniat îndeosebi importanța vizitelor și întîlnirilor reciproce la nivelul șefilor de stat în dezvoltarea cooperării în diverse domenii.

Vorbind despre politica energetică a Azerbaidjanului, Sahiba Gafarova a atras atenția asupra rolului important al țării sale în asigurarea securității energetice a partenerilor săi. Ea a subliniat că un exemplu clar în acest sens sînt proiectele implementate de Azerbaidjan în acest domeniu, precum și Memorandumul de Înțelegere privind Parteneriatul Strategic în domeniul energiei semnat între Azerbaidjan și Uniunea Europeană în luna iulie a acestui an.

Exprimîndu-și satisfacția față de prima vizită oficială în Azerbaidjan și vizita la Milli Majlis, prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavrilița, a menționat că, în ultimul an și jumătate, relațiile dintre Azerbaidjan și Moldova, care deja se aflau la un nivel înalt, s-au intensificat și mai mult. Ea a subliniat că țara noastră apreciază foarte mult relațiile de prietenie cu Azerbaidjanul.

Natalia Gavrilița și-a împărtășit impresiile despre întîlnirea cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în cadrul vizitei.


Referindu-se la legăturile economice dintre Republica Moldova și Azerbaidjan, ea a subliniat rolul important al Comisiei interguvernamentale în acest domeniu, a remarcat perspectivele dezvoltării unei cooperări fructuoase între țările noastre în domeniul economic, comercial, al transportului și al securității energetice.

Menționînd că astăzi există oportunități bune pentru aprofundarea în continuare a cooperării între cele două țări în toate sferele, prim-ministrul a atras atenția asupra rolului special al organelor legislative în dezvoltarea legăturilor.
Apoi, în cadrul întrevederii, a avut loc un schimb de opinii cu privire la alte probleme de interes pentru părți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав