X 
Cutremure stiri: 502

CEC a aprobat devizul de cheltuieli pentru referendumul din ziua alegerilor

14 dec. 2018,, 17:55   Politică
3126 1

Organizarea și desfășurarea referendumului republican care va avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare va costa 10 milioane 162 mii lei.

Devizul de cheltuieli a fost aprobat în mod unanim de către conducerea Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit șefei CEC, Alina Rusu, mijloacele financiare vor fi folosite pentru procurarea materialelor electorale, dar și a documentelor, a buletinelor de vot, a formularelor de birou, a etichetelor de securizare, etc. O parte din banii va merge pentru remunerarea persoanelor care vor ajuta la organizarea referendumului în birourile electorale din țară și de peste hotare. De asemenea, sînt prevăzute cheltuieli pentru activitatea Centrului de Instruire Continuă în domeniul electoral.

Devizul de cheltuieli a fost votat în mod unanim și intră în vigoare la data adoptării, urmînd să fie publicat pe pagina CEC și în Monitorul Oficial.

De menționat că, la 30 noiembrie, Parlamentul a aprobat organizarea unui referendum republican consultativ în aceeași zi cu alegerile parlamentare - 24 februarie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав