Cutremure stiri: 502

Cetățenii Moldovei și României vor putea vorbi la tarife naționale de 1 decembrie

23 noi. 2018,, 07:50   Politică
5021 0

La București s-a desfășurat ședința comună a Guvernului Republicii Moldova și Guvernului României.

În cadrul ședinței comune a celor două Executive au fost semnate mai multe acorduri bilaterale în diverse domenii. Printre acestea se numără şi documentul care se referă la eliminarea tarifelor de roaming, dintre cele două ţări.

Asta înseamnă că cetăţenii moldoveni care călătoresc în România vor putea vorbi la telefon la tarif local.

Am convenit ca prim-pas simbolic ca cetăţenii noştri să nu plătească roamingul de 1 decembrie", a menţionat Pavel Filip.

Reprezentanții Guvernelor României și Republicii Moldova au semnat şi alte acte bilaterale, printre care: un Protocol între Ministerele Afacerilor Interne privind constituirea și activitățile echipelor mixte de patrulare la frontiera comună; o declarație de intenție privind crearea unui cadru de instruire intensificată în vederea instituirii unui batalion mixt moldo-român.

De asemenea, a fost semnat Acordul privind cooperarea în domeniul turismului, Protocolul de cooperare între ministerele culturii ale ambelor state, Memorandumul de înțelegere între Ministerele Afacerilor Externe privind cooperarea în domeniul asistenței și protecției consulare pentru persoanele cu dublă cetățenie; Memorandumul de înțelegere între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Biroul Relații cu Diaspora; Memorandumul de înțelegere privind promovarea antreprenoriatului și colaborare economică.

Totodată, a fost semnat Planul de acțiuni în domeniul sănătății și științelor medicale pentru perioada 2019-2020.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав