X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 282
Transnistria stiri: 1418

Chicu anunță revenirea la amenzile usturătoare și alte restricții: „Statul va reacționa dur”

13 iun. 2020,, 09:44   Politică
4521 10

Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi în ședință pentru a adopta un set de măsuri în contextul agravării situației epidemiologice în țară, în ultima săptămînă.

„După 15 mai atestăm o creștere semnificativă a cazurilor de Covid-19, am avut antirecord în ultimele zile, situația ne îngrijorează, sînt cîteva cauze care au provocat această evoluție. Cert e că situația în medicină este foarte dificilă și există riscul ca sistemul medical să colapseze”, a spus premierul.

Setul de măsuri noi include instituirea unui regim special de lucru pentru administrația publică; instituirea unui regim special de circulație a transportului public în Chișinău și Bălți; revenirea la amenzile din perioada stării de urgență pentru nerespectarea regulilor sanitare, dislocarea polițiștilor și carabinierilor în spațiile publice pentru a asigura respectarea regulilor sanitar-epidemiologice.

"Deși nu declarăm stare de urgență, organele de stat revin la acel regim 24/24, intervenție promptă în spațiul public", a menționat premierul.

Totodată, angajații MAI au primit indicații să reia masiv prezența în spațiile publice, să monitorizeze respectarea regulilor sanitar-epidemiologice.


"În arsenalul poliției sînt acele amenzi mari și sancțiuni pe care le vor aplica în cazul în care cetățenii nu se vor conforma. Statul va reacționa dur dacă nu vă veți conforma", a spus Chicu.

Premierul a mai precizat că activitățile economice nu vor fi restricționate, întrucît o mare parte din cetățenii nu au surse să-și asigure existența, iar statul nu dispune de bani la buget să achite salariile. Cu toate acestea, companiile care nu se vor conforma normelor sanitare, la fel riscă amenzi.

"Poliția va sancționa orice agent economic care nu respectă regulile sanitar-epidemiologice, administratorii trebuie să organizeze activitățile companiilor astfel încît să diminueze riscul contaminării", a adăugat Chicu.

De asemenea, s-a luat decizia ca în zilele următoare să fie amenajate și dotate cu echipamente medicale noi încăperi pentru tratamentul pacienților infectați, în cazul în care nu vor mai fi locuri în spitale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав