Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Chicu: „Cînd un întreg Guvern are „senzația” că legea e încă în vigoare”

15 dec. 2021,, 10:30   Politică
2359 0

„Cînd un întreg Guvern are „senzația” că legea e încă în vigoare”. Astfel a reacționat fostul premier, Ion Chicu, la cea mai recentă gafă a Guvernării și anume avizul pozitiv proiectul cu privire la alocarea indemnizațiilor unice bugetarilor care s-au infectat de Covid la locul de muncă. În context, liderul PDCM a venit și cu o sugestie către colegii de la Trezorerie, transmite noi.md cu referire la unimedia.

„Și în acest caz sugerez colegilor de la Trezorerie să ceară dispoziție în scris de la ministru, înainte de a transfera acești 89 mil. lei din buget. Pentru a aloca acești bani trebuie de aprobat lege nouă în Parlament, lucru care s-ar putea de făcut simplu, pentru a evita situațiile cînd beneficiarii acestei îndemnizații vor fi impuși să restituie banii în buget. Și pentru a evita problemele juridice pentru executorii din ministere și instituții, tot”, a spus Chicu.

Și fosta ministră a Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a spus că guvernarea a gafat din nou, după ce ieri a avizat pozitiv proiectul cu privire la alocarea indemnizațiilor unice bugetarilor care s-au infectat de Covid la locul de muncă. Aceasta spune că s-a încălcat norma legală și a oferit explicațiile de rigoare.

Ministerul Finanțelor urmează să aloce 89 milioane lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16 mii lei personalului medical, precum și altor angajați care s-au îmbolnăvit de Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Un proiect în acest sens a primit aviz pozitiv în cadrul ședinței de ieri a Cabinetului de miniștri.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?