Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Chiril Moțpan, despre răpirea oamenilor de către regimul de la Tiraspol

4 dec. 2020,, 14:10   Politică
5121 0

Chiril Moțpan a amintit de demersul său de a-l invita la audieri în plenul parlamentului pe A.Esaulenco, directorul SIS, dar majoritatea parlamentară nu a acceptat propunerea. Monitorizarea situației, răpirea cetățenilor etc – acestea ar fi fost problemele pe care s-ar fi axat discuția.

„Răpirea unor cetățeni de către structurile regimului de la Tiraspol nu s-a soldat cu acțiuni concludente din partea Chișinăului. Problema nu a devenit un subiect relevant în societate și nici chiar în cadrul instituțiilor de resort. Oamenii dispar din localitățile țării (care nici măcar nu se află în zona de securitate) de mai mulți ani, practic de la război încoace. Zeci de cetățeni sînt răpiți în fiecare an de acasă, de la serviciu, învinuiți, ținuți în condiții inumane și judecați pentru fapte pe care nu le-au săvîrșit”, a declarat Moțpan în cadrul unei conferințe de presă.

Chiril Moțpan a adus mai multe asemenea exemple de răpire a oamenilor și a constatat că regimul are mînă liberă nu doar în zona pe care o controlează, dar și în afara acesteia.

„SIS a venit cu vreo notă de alertă în privința pericolelor provenite din zona de securitate, există vreun mecanism de alertă și de prevenire a răpirilor? Dacă nu – acesta trebuie elaborat de urgență! Chiril Moțpan a menționat că săptămîna viitoare va veni cu un noi rechizitoriu și că va face toate demersurile necesare, inclusiv la procuratură generală, pentru a pune tranșant problema și a limpezi lucrurile”, a adăugat Chiril Moțpan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?