Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Cînd ar putea primi R. Moldova statutul de țară candidat la UE

13 apr. 2022,, 15:13   Politică
2682 0

Republica Moldova ar putea primi în luna iunie răspunsul privind acordarea statutului de țară candidat la Uniunea Europeană. Despre asta a anunțat europarlamentarul Dragoș Tudorache, raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova.

De asemenea, președintele Legislativului, Igor Grosu, a precizat că autoritățile de la Chișinău își doresc să treacă cît mai repede la această etapă, astfel încît răspunsurile din chestionar vor fi oferite cît mai curînd.

DRAGOȘ TUDORACHE, europarlamentar: „În iunie, va avea loc ședința Consiliului European. Foarte posibil că la acel Consiliu să aibă loc o discuție la nivel de șefi de state în ceea ce privește aprobarea sau nu a statului de stat candidat pentru cele trei state care au cerut acest statut”.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: „Se stabilesc sarcinile pentru fiecare instituție, cine și de ce este responsabil, și ne vom mișca foarte repede pentru a completa acest chestionar. Este interesul nostru și noi o să-l facem”.

În data de 11 aprilie, Republica Moldova a primit chestionarul privind cererea de aderare la UE.


În baza răspunsurilor oferite, Uniunea Europeana va putea înțelege cît de pregătită este țara noastră pentru aderarea la blocul comunitar și unde trebuie depuse eforturi suplimentare. Moldova a înaintat cererea de aderare la Uniunea Europeana la începutul lunii martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?