X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Cînd trebuie să aibă loc alegeri anticipate, în opinia lui Dodon

4 dec. 2020,, 10:54   Politică
5965 2

Cea mai potrivită perioadă pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate este perioada mai – iunie 2021, a declarat președintele în exercițiu, Igor Dodon, astăzi în cadrul emisiunii sale, notează Noi.md.

El a precizat că optează în continuare pentru alegeri anticipate, dar depinde deja de clasa politică cînd vor fi declanșate procedurile în vedera organizării unui nou scrutin.

Igor Dodon a declarat că anumite forțe politice deja au intrat în campanie electorală.

"Înțeleg că cineva își dorește destabilizare, dar Moldova la sigur nu are nevoie de destabilizare și nu văd motive. Dna Sandu are toate pîrghiile și posibilitatea de a acționa conform legii, dar cineva vrea haos și asta e o problemă. Am impresia că toți au intrat în febra electorală pentru parlamentare. Toți înțeleg că vor f alegeri și încearcă să se plaseze cît mai convenabil: cei din blocul ACUM, cei de la PD, de parcă ei sînt cei ma sfinți. Fiți corecți, noi dintotdeauna am fost corecți", a declarat Dodon.

Demnitarul a mai declarat că actualul Parlament trebuie să se convoace pînă la sfîrșitul sesiunii curente pentru a vota în lectură finală pachetul de legi cu privire la bugetul de stat.


Totodată, el a declarat că Guvernul Chicu nu are de ce să-și dea demisia, întrucît a și-a asumat responsabilitatea în fața cetățenilor, nu a forțelor politice.

"Alegerile por avea loc nu mai devreme de lun mai, iunie. Vreți să demiteți guvernul? Încercați să desemnați un nou prim-ministru de două ori. Parlamentul nu-l votează și pe urmă semnați decretul. Cu cît mai tîrizu va începe procedura, cu atît mai tîrizu vor fi alegerile anticipate. Dacă vreți să dați jos guvernul, înregistrați o moțiune de cenzură, dar nu scoate-ți oamenii în stradă", a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?