Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Cîți deputați vor avea fracțiunea PAS și cea a platformei DA în Parlament

27 mar. 2019,, 10:20   Politică
3897 3

Update - Blocul electoral „ACUM” a confirmat lista deputaților care vor face parte din fracțiunile PAS și PPDA. Astfel, PAS urmează să aibă 14 deputați, iar PPDA - 12.

10.20 - În urma formării a două fracțiuni din rîndul deputaților aleși pe lista blocului electoral ACUM, o fracțiune va avea 14 parlamentari, iar cealaltă – 12.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Vladimir Bolea în cadrul emisiunii „Reflector analitic” de la postul de televiziune Accent TV, transmite IPN.

Deputatul menționează că la etapa actuală nu s-a schimbat nimic în percepția blocului ACUM la nivel de credibilitate în raport cu Partidul Socialiștilor sau Partidul Democrat, astfel ca blocul să își schimbe retorica și să înceapă negocierile directe cu acestea. În opinia lui, nu există retorică pre-electorală și post-electorală: „dacă vorbești un adevăr, el este același și permanent”.

Deputatul a mai spus că blocul a venit cu oferta de Guvern minoritar pentru toți parlamentarii. Potrivit lui, discuțiile vor fi purtate pe platforma parlamentară.


Marți, 26 martie, deputații din blocul electoral ACUM au anunțat constituirea Blocului politic ACUM, în contextul în care existența juridică a Blocului electoral ACUM a încetat. Blocul va fi format din două fracțiuni parlamentare: PAS și Platforma DA, conduse de Maia Sandu și, respectiv, Andrei Năstase. În componența fracțiunilor vor intra membrii celor două partide și deputații neafiliați de pe listele ACUM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав