Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Contestația lui Andrei Năstase împotriva deciziei CEC, respinsă

9 oct. 2020,, 12:48   Politică
4682 0

Judecătorii Curții de Apel Chișinău s-au pronunțat în privința contestației liderului Platformei DA, Andrei Năstase, referitor la decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide 42 de secții în regiunea transnistriană. Magistrații au respins-o ca fiind nefondată, scrie agora.

Hotărîrea instanței a fost luată la joi, 8 octombrie și poate fi contestată cu recurs în Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la data pronunțării dispozitivului hotărîrii.

Instanța de judecată s-a pronunțat după ce Andrei Năstase a contestat hotărîrea CEC-ul de deschidere a 42 de secții de vot pentru alegătorii domiciliați pe teritoriul Transnistriei. Liderul Platformei DA a cerut anularea parțială a acestei hotărîri modificarea numărului de secții.

Amintim că, pe 26 septembrie CEC a decis numărul și amplasarea secțiilor de vot de peste hotare pentru alegerile din 1 noiembrie 2020. Inițial, CEC a cerut aviz Ministerului de Externe (MAEIE) pentru 202 secții de vot în diasporă, apoi, peste zece zile, a fost vorba deja de 145 de secții. Mai tîrziu, CEC a primit și un răspuns de la MAEIE: undă verde pentru 136 de secții. Iar într-un final au fost supuse votului și aprobate 139 de secții.


Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stînga Nistrului (regiunea transnistriană), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 42 secții de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?