X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Declarație: ”A fost făcut un pas în cedarea controlul statului în mîinile străinilor”

9 iun. 2021,, 17:40   Politică
3977 10

Igor Dodon vede un pericol în crearea Comitetului Independent Anticorupție despre care a anunțat anterior preșeidntele în exercițiu Maia Sandu.

Liderul PSRM consider că prin acest comitet se va încerca transpunerea deciziilor marilor puteri ale lumii, care au interese în Republica Moldova, anunță agora.md.

„Cu suportul financiar din străinătate și cu membri din alte țări, eu îmi pun întrebarea: dar dacă Washington va spune că trebuie de arestat și închis pe acesta sau acesta?! E o problemă serioasă, oamenii trebuie să înțeleagă. Acesta e un pas de a oferi controlul statului în mîinile străinilor. E periculos”, a declarat Igor Dodon.

Pe 7 iunie Maia Sandu a semnat un decret pentru crearea Comitetului Consultativ Intependent Anticorupție. La conducerea acestuia se află experți din SUA, Slovenia, un jurnalist de investigație și un economist expert.

Potrivit lui Sandu, acesta a fost creat în baza unui decret prezidențial, dar aici interacțiunea dintre instituția prezidențială și comitet se va încheia.
Activitatea Comitetului va fi finanțată de Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?