X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Declarație: "Problemele țării nu se rezolvă prin ultimatumuri"

7 dec. 2020,, 16:25   Politică
6350 6

Problemele țării se rezolvă prin dialog, nu prin ultimatumuri, iar Partidul Socialiștilor, care a propus tuturor fracțiunilor să înceapă negocierile privind "foaia de parcurs" de lansare a alegerilor parlamentare anticipate, speră că toate forțele politice, care într-adevăr își doresc alegeri anticipate, vor beneficia de acest mecanism.

Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Gaik Vartanean, comentînd pentru eNews ultimele evoluții politice din țară, relatează Noi.md.

El a menționat că, după logica lucrurilor, scopul protestului organizat la Chișinău la 6 decembrie, la inițiativa noului șef al statului, Maia Sandu, a fost de a intensifica presiunea asupra puterii, de a-și arăta puterea de "unificator" al societății de la înălțimea funcției de președinte.

"Ceea ce am văzut a fost exact opusul. În loc de discursuri carismatice luminoase, am văzut o selecție de discursuri după principiul "principalul să nu fie mai luminos și mai carismatic decît președintele". În loc de unire a societății, noi am ascultat unul cîte unul discursurile unioniștilor înfocați după orice gust și culoare – de la ex-primarul hoț Chirtoacă la deputatului boxer Țîcu, care periodic dă ghionturi aceluiași ex-primar pe holurile studiourilor TV. De la vloggerul Costiuc, care se spune că a dus o activitate activă pentru Plahotniuc în perioada "Orășelului de corturi" din piață, pînă la combatantul, care cu tovarășii săi a încercat să blocheze procesul de votare a transnistrenilor la aceste alegeri", a menționat Gaik Vartanean.

Potrivit lui, pe fundalul paradei unioniștilor la mitingul președintelui ales Sandu, printre oameni, urmăreau modest toate acestea de doi politicieni, care pur și simplu nu au fost lăsați să vorbească – Năstase și Usatîi. Unul practic a ridicat mișcarea de protest împotriva lui Plahotniuc în toți acești ani, iar celălalt a susținut-o pe Sandu la alegeri și a alergat de la mii de kilometri pentru a avea timp să stea și să-l asculte pe Chirtoacă, Țîcu și Costiuc. Maia Sandu a arătat că atît Năstase, cît și Usatîi sînt mai puțin semnificativi pentru ea decît Țîcu și Chirtoacă.


"Filmările cu drona stabilesc un diagnostic numeric al mitingului unioniștilor Sandu de 5-7 mii conform diverselor estimări. Iar Sandu, pe fundalul lui Chirtoacă și Costiuc, părea destul de încrezătoare. Nici un microfon la finele evenimentului PAS nu a avut de suferit, chiar dacă a fost atins în repetate rînduri de deputatul Roșca, care acum cîteva zile a demonstrat de ce este capabilă în Parlament în ziua isteriei opoziției", a spus deputatul PSRM.

El a menționat că problemele țării se rezolvă într-adevăr în comun, prin dialog, nu prin ultimatumuri.

"Socialiștii au propus tuturor fracțiunilor să înceapă negocierile privind "foaia de parcurs" pentru lansarea alegerilor parlamentare anticipate. Sper că săptămîna viitoare toate forțele politice care într-adevăr își doresc alegeri anticipate vor profita de acest mecanism", a spus Gaik Vartanean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?