Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Deputat: Nu văd motive ca organizarea referendumului în aceeași zi cu prezidențialele să fie neconstituțională

1 feb. 07:45   Politică
3449 0

Nu văd motive ca ideea de a organiza un referendumu în aceeași zi cu alegerile prezidențiale să fie declarată neconstituțională, a declarat președintele comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Radu Marian, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Este foarte important pentru noi ca țară, ca cetățeni pentru cei care susțin și în special cei care nu susțin în sfîrșit să dăm răspuns dacă vrem sau nu în UE. Evident că eu am mare încredere că răspunsul o să fie da. Va trebui să mergem înainte indiferent de eventuala decizie a Curții. Dar nu văd motive prin care această inițiativă să fie declarată neconstituțională”, a declarat Radu Marian.

Precizăm că marți, deputații Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vlad Batrîncea și Diana Caraman au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) cu privire la verificarea constituționalității desfășurării referendumului, anunțat de președinta Maia Sandu, în aceeași zi cu alegerile parlamentare sau prezidențiale.

La 3 ani de mandat, Maia Sandu a solicitat organizarea unui referendum republican privind aderarea la UE, concomitent cu alegerile prezidențiale.

La data de 28 decembrie, Parlamentul a votat un amendament la proiectul de lege care vizează îmbunătățirea procesului electoral. Astfel, referendumul republican va putea fi organizat în ziua desfășurării alegerilor parlamentare, prezidențiale și locale.

3
1
0
1
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?