X 
Cutremure stiri: 502

Deputat: PSRM ar putea fi exclus din cursa electorală

28 sep. 2018,, 07:50   Politică
3726 4

Deputatul socialist Grigore Novac nu exclude că Partidul Socialiștilor ar putea fi exclus din cursa electorală pentru parlamentare. Politicianul spune că aceasta ar putea veni drept o sancționare pentru anumite acțiuni, transmite IPN.

„Noi am văzut că în ultima perioadă Partidul Democrat recurge la diferite acțiuni pentru a-l provoca președintele țării și Partidul Socialiștilor la diferite acțiuni. Cunoscîndu-le deprinderile, tacticile și manierele de a acționa într-un fel sau altul, noi am văzut cum guvernarea, prin diferite instrumente, mai întîi provoacă, iar după poate să sancționeze dur. Spre exemplu, PSRM poate fi exclus din cursa electorală din diferite motive. Ei motiv o să găsească”, a afirmat deputatul socialist în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

De asemenea, parlamentarul spune că guvernarea îl provoacă, de asemenea, și pe președintele Igor Dodon, referindu-se la situația legată de numirea celor doi miniștri noi în Guvernul Filip.

Juristul PSRM Fadei Nagacevschi susține că din anul 2016, cînd a fost ales președinte Igor Dodon, are loc o tentativă de dezinstituționalizare a instituției președintelui și de limitare a competențelor șefului statului. El s-a referit la acțiunile Guvernului și Curții Constituționale legate de suspendarea lui Igor Dodon pentru numirea noilor miniștri. „Președintele este o instituție politică, care are ca scop medierea puterilor. Cu el trebuie să se găsească consens, nu poți să impui președintele să facă ceea ce vrea guvernarea la o anumită etapă, deoarece el este ales de către popor și conform principiilor reprezentativității și stabilității funcției, el, pentru eventuale erori sau inacțiuni politice, va răspunde în fața cetățeanului și nu în fața lui Candu sau Filip”, a menționat Fadei Nagacevschi.

Potrivit lui Fadei Nagacevschi, președintele Igor Dodon nu a primit informații despre cei doi candidați și a trebuit să se informeze despre integritatea lor din investigații jurnalistice și de pe site-urile instanțelor de judecată. Juristul consideră că această atitudine nu poate fi numită colaborare instituțională. De asemenea, el afirmă că guvernarea ar fi putut evita confruntarea cu președintele, dacă stabilea interimatul celor două funcții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав