X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Dodon - despre atitudinea lui Putin față de moldoveni

6 feb. 2019,, 09:51   Politică
3044 9

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că Rusia și președintele rus Vladimir Putin personal au o atitudine bună față de poporul republicii, iar şeful statului moldovenesc speră că această atitudine se va păstra şi pe viitor.

"Prietenii noștri din Rusia au informații foarte clare, precise, ample și obiective despre ceea ce se întîmplă în Moldova. Atitudinea Rusiei și cea a lui Vladimir Vladimirovici (Putin) personal pentru poporul Republicii Moldova este una foarte bună – ne vede ca prieteni, vrea să avem relații bune și nu este întîmplător că, în perioada ultimilor doi ani de zile, a luat decizii în favoarea cetățenilor moldoveni în ciuda tuturor acțiunilor anti-ruseşti ale Guvernului moldovenesc", a declarat Dodon în cadrul „Liniei directe” de pe Accent TV, transmite ria.ru

Dodon și-a exprimat speranța că atitudinea Rusiei față de poporul moldovenesc va continua să fie bună şi în viitor. El a menționat că acordurile privind exportul produselor moldovenești în FR prin teritoriul Ucrainei deja funcționează, a fost lansat procesul de amnistiere migrațională, cu regularitate este oferit ajutor umanitar.

„Și din punctul de vedere al investițiilor: Rusia este dispusă să ofere şi 200, şi 300, și 500 de milioane (dolari – nota. red.) în condiții bune pentru proiecte comune", a declarat Președintele Moldovei. El a menționat că partenerii ruși ar dori să vadă stabilitate politică în republică drept bază pentru o astfel de cooperare.

Relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au agravat în vara anului 2015, cînd Parlamentul R. Moldova a ratificat acordul de asociere cu UE, semnat de Guvern la Bruxelles. Potrivit acordului, Moldova se angaja să își deschidă pe deplin piața pentru mărfurile europene. Rusia, fiind îngrijorată de eventualitatea reexporturilor, prin Moldova, de mărfuri din UE pe piaţa CSI și a Uniunii Vamale, a introdus o interdicție temporară privind importul anumitor tipuri de produse moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?