X 
Cutremure stiri: 506

Dodon, la raport: „A fost una dintre cele mai dificile perioade”

26 aug. 2020,, 10:35   Politică
1992 2

Ajuns la trei ani și jumătate de mandat, șeful statului, Igor Dodon, a ieșit la raport, vorbind despre succesele și provocările la care a fost supus.

Dodon spune că întreaga perioadă în care s-a aflat la șefia statului a fost una destul de dificilă, ciocnindu-se cu un amalgam de provocări, dar la care a reușit să găsească soluții, chiar dacă mai avem mult de lucru pînă a deveni un stat perfect.

„Consider că această perioadă de mandat 2016 -2019 a fost una dintre cele mai dificile perioade din istoria modernă a R. Moldova. Am avut mai multe provocări care au fost în premieră pentru țara noastră. În premieră am avut de confruntat un regim oligarhic care a capturat statul. În 28 ani de independență nu am avut așa regim. În premieră ne-am ciocnit cu pandemia de COVID 19. Nimeni nu a fost pregătit, a fost și rămîne o provocare atît pentru lume, cît și pentru țara noastră. În premieră ne-am ciocnit cu o secetă, care nu a mai fost în RM în toți 29 de ani de independență”, a declarat Igor Dodon.

Întreaga perioada de mandat, spune Dodon, poate fi divizată in 2 etape. Prima – din 2017 pînă în iunie 2019, perioadă în care „am avut o luptă fără precedent între instituțiile statului, între președenție și parlament controlat de Plahotniuc, atunci cînd, în premieră, a fost suspendarea din funcție a președintelui statului”.

„Practic doi ani de mandat a fost lupta între președinte, Guvern și Parlament. A doua etapă, una mai constructivă, din iunie 2019 și pînă anul acesta. Noi am demonstrat o colaborare eficientă între diferite ramuri ale puterii. Eu cred că aceasta a fost o perioadă bună, marea majoritate a rezultatelor au fost obținute în a doua jumătate de mandat”, a adăugat Dodon.


Președintele țării a amintit și despre căderea regimului oligarhic, menționînd că datorită inițiativelor dure s-a ajuns la asemenea rezultate.

„Am dat dovadă de caracter, atunci cînd trebuia să dăm jos regimul oligarhic, cînd trebuia să mergem cu inițiative mai dure, cînd vorbim de miliarde, aerpoport . Am dat dovadă de responsabilitate în contact cu cetățenii și agenții economici. Eu vrea să vă amintesc că, în premieră, în acești 29 ani de independență, am reușit crearea unei coaliții între partidele de stînga și de dreapta. Aceasta a însemnat caracter și echilibru”, a punctat Dodon.

„Eu sînt categoric împortiva celor care pledează pentru lichidarea statalității și aderarea RM la NATO. Sînt pentru păstrarea identității Moldovei. Prin decret prezidențial a fost creat o comisie pentru desfășurarea mai multor activități”, a mai spus șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав