Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Dodon: Problema numărul unu în Moldova este depopularea

20 apr. 2018,, 09:50   Politică
3960 8

Problema numărul unu în Republica Moldova este depopularea.

Timp de 26 de ani de independență, populația țării a ajuns de la peste patru milioane la aproape trei milioane de oameni. Cele mai pesimiste pronosticuri arată că în 2035 Moldova va avea sub două milioane de cetățeni. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Potrivit șefului statului, dacă în următorii ani nu se vor face schimbări în bine, atunci Republica Moldova va rămîne preponderent cu pensionari și nu vor exista oameni activi care să contribuie pentru pensii. Igor Dodon spune că pe marginea acestei probleme toate instituțiile statului trebuie să facă front comun. „Prima – să motivăm oamenii să nu plece din țară. Măcar să oprim exodul. Trebuie să creăm locuri de muncă pe intern și dacă nu vom face acest lucru, indiferent de culoarea politică, noi rămînem un teritoriu fără populație. Și de aceasta trebuie să ne ocupăm în primul rînd, nu de integrare, dar cum îi ținem pe moldoveni acasă și îi motivăm să rămînă aici”, spune președintele.

Întrebat despre curentul unionist din Republica Moldova, Igor Dodon a spus că acesta este mai periculos decît separatismul pentru că pledează pentru lichidarea statului. Totodată, șeful statului consideră că unionismul alimentează diferendul transnistrean. Președintele spune că unul dintre cauzele izbucnirii conflictului transnistrean a fost faptul că la Chișinău se scanda unirea cu România.

Referindu-se la alegerile care vor avea loc anul curent, Igor Dodon spune că socialiștii au șanse reale să cîștige alegerile atît în primăriile municipiilor Chișinău și Bălți, cît la parlamentarele din toamnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?