X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Dodon: Respectarea simbolurilor de stat – lecţie de patriotism pentru generaţiile ce vin

27 apr. 2018,, 11:30   Politică
4284 15

Drapelul de Stat a consfințit victoria repurtată în lupta pentru afirmarea Republicii Moldova ca stat suveran şi independent în lume, a declarat astăzi Igor Dodon cu prilejul marcării Zilei Drapelului de Stat, notează Noi.md.

„Cu siguranță, drapelul nu este doar un decor oficial, el este elementul emblematic în panorama oricărei localități din Republica Moldova, este cel care consacră victorii sportive sau intelectuale obținute de concetățenii noștri la importante concursuri internaționale, este cel care confirmă prezenţa militarilor noştri ca mesageri ai păcii, este cel care deschide solemnităţi şi onorează personalități din ţara noastră”, se arată în mesajul preşedintelui.

Şeful statului şi-a exprimat convingerea că simbolica statală deține rolul primordial în educarea sentimentului de unitate, de crez şi idealuri comune. El a amintit despre iniţiativa legislativă cu privire la recunoaşterea drapelului istoric al Moldovei – stindardul purtat de Ștefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485.

„Respectarea acestor elemente emblematice reprezintă nu doar un omagiu adus înaintașilor, care au ţesut în pînza drapelului istoria, dar și o veritabilă lecție de educație civică și patriotism pentru generațiile ce vin, asigurînd astfel legătura spirituală şi perpetuarea neamului nostru”, a adăugat Dodon.

Un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Drapelului de Stat a fost transmis şi de premierul Pavel Filip, în cadrul unei ceremonii, cu participarea Armatei Naţionale.


”Patriotismul și iubirea de țară nu înseamnă declarații tari, nu înseamnă să te bați cu pumnul în piept, să scrii pe facebook despre iubire de țară, iar apoi să pleci peste hotare și să-ți vorbești țara de rău. Mi-aș dori să ne iubim cu toții țara și drapelul”, a declarat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?