Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Doi noi Înalți Consilieri ai UE s-au alăturat Misiunii în R. Moldova

16 mar. 2022,, 09:45   Politică
2125 0

Doi noi Înalți Consilieri ai Uniunii Europene s-au alăturat Misiunii în Republica Moldova și și-au început activitatea. Anunțul a fost făcut pe 15 martie de către Misiunea de consilieri la nivel înalt a Uniunii Europene în Moldova, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Potrivit Misiunii, cei doi noi consilieri europeni vor activa în domeniile afacerilor diplomatice europene și, respectiv, coordonării reformelor.

Astfel, în domeniul afacerilor diplomatice și europene a fost numit Jan Tombinski, iar responsabil de coordonarea reformelor – Dragoș Ciuparu.

Jan Tombinski își va desfășura activitatea la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Acesta este diplomat de carieră. A fost anterior șef al delegației UE la Sfântul Scaun/ONU, ambasador, reprezentant permanent al Poloniei pe lângă UE, ambasador al Poloniei în Franța și a deținut, de asemenea, mai multe funcții de conducere în Ministerul polonez al Afacerilor Externe. Tombinski va acorda asistență Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru consolidarea mecanismelor de coordonare internă, sprijinind consolidarea unei abordări proactive în promovarea priorităților politicii externe a Republicii Moldova pe arenele europene și internaționale. Consilierul la nivel înalt va contribui la sporirea eficienței serviciului diplomatic, la consolidarea în continuare a relațiilor externe ale Republicii Moldova și la promovarea parteneriatului cu UE.

Dragoș Ciuparu o va consilia pe prim-ministra Natalia Gavrilița. Cea mai recentă funcție a lui Ciuparu a fost cea de secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării din România. Anterior a deținut mai multe funcții în sectorul academic, post de consilier în cadrul Administrației Prezidențiale Române și, de asemenea, misiuni internaționale în Kosovo și Moldova. Misiunea lui Ciuparu va presupune consiliere strategică acordată primului-ministru cu privire la planificarea, dezvoltarea și coordonarea politicilor, întărirea capacității administrației centrale de a efectua reforme și de a monitoriza implementarea acestora, pentru a îmbunătăți calitatea guvernanței și a avansa procesul de integrare europeană.


Precizăm că, împreună cu acești doi noi consilieri europenei, numărul total de Înalți Consilieri UE, acreditați în țara noastră în prezent a ajuns la 14.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?