Cutremure stiri: 500

Funcționar din Bălți, "prins cu mîța-n sac", de ANI

4 apr. 2019,, 18:10   Politică
2795 0

Un funcționar public din cadrul Primăriei Bălți s-a aflat în incompatibilitate de funcții în perioada anilor 2011 – 2018, constată Autoritatea Națională de Integritate, citată de Noi.md.

Veaceslav Coadă a deținut concomitent funcția de șef al Direcției arhitectură și construcții a Primăriei mun. Bălți și cea de arhitecr în cadrul S.R.L „Arhitectural Studio”. Potrivit autorităților, activitatea sa în calitate de arhitect era de competența autorității în care tot el era angajat în sectorul public. Acest fapt care reiese chiar din atribuțiile funcționale pe care acestea le avea în cadrul Primăriei.

ANI a stabilit că funcționarul a contrasemnat în 2011 autorizația de construcție nr. 12 a Primăriei s.Sadovoe, mun. Bălți, construcție care anterior a fost proiectată tot de el în calitate de arhitect-șef de proiect în cadrul S.R.L ”Arhitectural Studio”.

Potrivit normelor legale, funcţionarul public nu este în drept să desfăşoare alte activităţi remunerate în cadrul societăților comerciale, din sectorul public sau privat, a căror activitate este controlată, subordonată autorității în care tot el este angajat.

Autoritatea Națională de Integritate va solicita destituirea lui Valeriu Coadă din funcția publică, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică pentru o perioadă de 3 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав