Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Glavan: Alegerile nu reprezintă o urgență, iar sistemul de sănătate este în criză

29 apr. 2021,, 09:33   Politică
3952 5

Ruxanda Glavan, deputat al Platformei „Pentru Moldova”, fost ministru al Sănătății, a vorbit despre riscurile desfășurării alegerilor parlamentare anticipate în acest an.

„În opinia mea, pe timp de pandemie, trebuie să fie prioritară sănătatea populației. Clasa politică trebuie să coopereze pentru a asigura accesul tuturor cetățenilor la vaccinuri, medicamente, dispozitive medicale necesare. Orice scrutin înseamnă costuri suplimentare, or Republica Moldova și așa face faţă greu cheltuielilor revendicate de pandemie”, a declarat Glavan, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Ea consideră că alegerile parlamentate anticipate nu reprezintă o urgenţă. „Nu mi se pare corect faţă de cetățeni ca banii publici să fie cheltuiţi pentru alegeri, cînd sistemul de sănătate este în criză. Evident, dacă scrutinul va fi organizat cu respectarea strictă a tuturor normelor epidemiologice, riscul de răspîndire a infecției poate va fi mai mic, dar rămîne deschisă întrebarea cît de corecte vor fi aceste alegeri, dacă mulţi de frica virusului vor alege să stea acasă. Dar cine poate garanta astăzi că lucrurile se vor desfășura întocmai cum ne imaginăm?! Aşadar, nu trebuie să ne aventurăm în alegeri în această perioadă, dar să utilizăm toate resursele necesare, inclusiv cele financiare, pentru a ajuta sistemul de sănătate să facă față pandemiei şi să ajungem la o populaţie de 50-70% să fie vaccinată, lucru care cred că este realizabil pînă la finele acestui an”, a subliniat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?