Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

Guvernul a instituit astăzi o sărbătoare profesională. Cui îi este dedicată

27 iun. 16:42   Politică
1854 1

Astăzi, Guvernul a instituit sărbătoarea profesională „Ziua Antreprenorului”, care va fi marcată anual, pe 27 iunie, notează Noi.md.

Cu această ocazie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale felicită toți antreprenorii care, prin munca lor dedicată, creează locuri de muncă și contribuie semnificativ la dezvoltarea economică și socială a comunității.

Persoanele care doresc să deschidă o afacere sau angajatorii care vor să-și extindă proiectele de inițiative locale, sînt sprijiniți financiar de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, prin intermediul măsurilor active de ocupare a forței de muncă.

În anul 2023, au fost semnate 26 contracte de acordare a subvențiilor pentru inițierea unei afaceri. În rezultat, au fost create 39 de locuri de muncă în diverse domenii de activitate.

Totodată, 75 angajatori au beneficiat de subvenții pentru susţinerea proiectelor de iniţiative locale și au creat 113 locuri de muncă noi în mediul rural, la care au fost selectate și angajate 113 persoane cu statut de șomer înregistrate la structura teritorială de ocupare a forței de muncă.


0
3
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?