X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Igor Dodon s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Turciei

27 aug. 2020,, 17:00   Politică
2849 2

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Cavușoglu, care se află în țara noastră într-o vizită oficială de două zile. În cadrul discuțiilor, șeful statului și-a exprimat speranța că în anul 2021 va fi posibilă organizarea vizitei președintelui Recep Tayyip Erdoğan în Republica Moldova.

“Am apreciat faptul că astăzi, la Chișinău, a avut loc prima ședință a Grupului Comun pentru Planificare Strategică, care este un sub-mecanism al Consiliului pentru Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia.

Amintesc că acest mecanism a fost creat în urma semnării în octombrie 2018 la Chișinău a Declarației de Parteneriat Strategic, în cursul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan”, a menționat președintele.

Șeful statului i-a mulțumit Guvernului Turciei pentru ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova în lupta cu virusul COVID-19, precum și pentru asistența acordată în repatrierea cetățenilor Republicii Moldova blocați din cauza pandemiei în Turcia și statele vecine.

„Am exprimat gratitudine domnului Recep Tayyip Erdoğan pentru sprijin în soluționarea problemei de achiziționare din Turcia a 50 de ventilatoare medicale, atît de necesare poporului nostru în această perioadă. Am mulțumit și pentru echipamentele medicale, tabletele și laptopurile oferite astăzi cetățenilor țării noastre”, a mai subliniat președintele.


Turcia este al șaptelea partener comercial și al șaptelea ca importanță investitor în Republica Moldova. În prezent, în țară activează peste 1200 de întreprinderi cu capital turcesc, investițiile în capitalul social însumînd aproape un miliard de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?