Cutremure stiri: 506

Igor Dodon s-a întîlnit cu noul Ambasador al Republicii Turcia în țara noastră

22 aug. 2018,, 15:40   Politică
2202 0

Astăzi, 22 august, preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut prima întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer, comunică Noi.md.

În cadrul discuției, cei doi oficiali au făcut un amplu schimb de opinii privind situația politică internă din Republica Moldova în preajma alegerilor parlamentare și toate subiectele ce țin de Găgăuzia.

"Mi-am exprimat regretul pentru faptul că majoritatea parlamentară n-a aprobat pachetul de legi privind Găgăuzia în varianta în care a fost elaborat de grupul de lucru mixt al Parlamentului Moldovei, Adunării Populare a Găgăuziei și a societății civile. Mi-am exprimat încrederea că următoarea legislatură a Parlamentului va adopta aceste legi anume în varianta propusă. În mod aparte am mulțumit pentru toate proiectele economice și sociale care sînt implementate de Republica Turcia în Republica Moldova, și în special în Găgăuzia, prin intermediul Agenției TIKA", a declarat Dodon.

La fel, în discuţie a fost adus şi subiectul ce ţine de reparația clădirii prezidențiale care este efectuată cu suportul guvernului Turciei.

"Am remarcat cu satisfacție că lucrările se desfășoară conform graficului stabilit. Respectiv, pe data de 27 august, așa cum a fost promis, reconstrucția capitală va fi finalizată, urmînd să fie efectuate doar cîteva detalii tehnice, inclusiv dotarea întregii clădiri prezidențiale cu mobilă, de asemenea finanțată de partea turcă", a adăugat Dodon.


Deschiderea oficială a instituției prezidențiale va avea loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, preconizată pentru luna septembrie-octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав