X 
Cutremure stiri: 502

Igor Dodon s-a întîlnit cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova

23 oct. 2018,, 17:20   Politică
2709 1

Astăzi, 23 octombrie, preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, comunică Noi.md.

În cursul dialogului, cei doi au discutat subiecte cu privire la situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în special, despre măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

"Șeful Misiunii OSCE a salutat succesele înregistrate în promovarea „Pachetului celor 8 puncte”, coordonate de Chișinău şi Tiraspol la data de 04 ianuarie 2017, în cadrul întrevederii de la Bender, şi a susținut eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, care au drept scop avansarea procesului de reglementare. Am fost unanimi în opinia că toți participanții procesului de reglementare trebuie să continue acțiunile comune în vederea realizării cît mai rapide a înțelegerilor încheiate pe marginea pachetului de măsuri coordonat, menit să consolideze încrederea între cele două maluri ale Nistrului", a scris şeful statului pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre necesitatea organizării unei noi întrevederi în formatul de negocieri „5+2”, în cel mai scurt timp.

"Pe final, am optat pentru o cooperare cît mai activă cu OSCE precum şi pentru reluarea procesului politic de reglementare a diferendului transnistrean. Am urat succes domnului Claus Neukirch în îndeplinirea mandatului, exprimîndu-mi încrederea că odată cu numirea sa în această funcție, procesul de reglementare a conflictului transnistrean va cunoaște o nouă etapă", a adăugat Igor Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав