X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Lukaşenko laudă guvernarea de la Chişinău

23 apr. 2018,, 08:21   Politică
3950 0

Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, laudă guvernarea de la Chişinău.

După vizita pe care a avut-o în Moldova, liderul de la Minsk s-a întors acasă şi le-a povestit jurnaliştilor că apreciază Moldova pentru faptul că are relaţii bune atît cu Uniunea Europeană, cît şi cu ţările din est. Totodată, Lukaşenko susţine că nimeni nu are voie să ne dicteze ce vector trebuie sa urmăm.

"Atît preşedintele cu echipa lui, cît şi premierul cu miniştrii îşi doresc ca Moldova să fie suverană şi independentă. Ei toţi sînt pro Moldova, nu sînt nici proruşi, nici proromîni, nici proamericani. Ei sînt pro Moldova. Autorităţile vor să aibă relaţii bune atît cu Europa, cît şi cu statele din est", a menţionat preşedintele Republicii Belarus.

Alexandr Lukaşenko a ţinut să le spună însă jurnaliştilor că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

"Important este ca noi, înţelegînd situaţia lor, să nu le cerem să părăsească Europa. Cum poate Republica Belarus sau Moldova să plece din Europa, dacă Dumnezeu acolo ne-a aşezat. Vectorul acţiunilor noastre în direcţia Moldovei este unul constructiv, întrucît Moldova este prezentă atît pe piaţa din Europa, cît şi pe piaţa noastră", a precizat Lukaşenko.

Președintele Republicii Belarus a efectuat o vizită oficială în Moldova în perioada 18-19 aprilie. Lukaşenko a avut întrevederi cu omologul său, Igor Dodon, dar şi cu şeful executivului. În timpul întîlnirii cu Pavel Filip au fost semnate opt acorduri de cooperare bilaterală. Documentele vizează domeniile justiției, sănătăţii, educației și al eficienței energetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?