X 
Cutremure stiri: 505

Mai mulți funcționari de stat din țările partenere vor veni la Chișinău

11 sep. 14:45   Politică
2769 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, a anunțat despre organizarea celei de-a 5-a ediții a Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, care va avea loc la Chișinău la data de 17 septembrie 2024.

Astfel, la Chișinău sînt așteptate peste 65 de delegații – miniștri, viceminiștri, secretari de stat ai ministerelor de externe din statele partenere, reprezentanți ai corpului diplomatic și organizațiilor internaționale.

Prietenii țării noastre vor veni la Chișinău ca să transmită un mesaj comun: Sunt pentru Moldova Europeană, Modernă și Sigură! Evenimentul se va desfășura sub patronajul prim-ministrului Dorin Recean.

În cadrul Platformei, ne vom concentra eforturile în cadrul celor 4 grupuri de lucru:

  • justiție, anticorupție și securitate;

  • energie, eficiență energetică și mediu;

  • dezvoltarea economică durabilă și infrastructura strategică;

  • reforma administrației publice și management-ul finanțelor publice.

„Reuniunea Platformei de Parteneriat este și o recunoaștere a angajamentului asumat de Guvernul Republicii Moldova și cetățenii noștri de a ne ancora țara noastră într-un spațiu al păcii, prosperității și democrației. Dovedim o dată în plus că Republica Moldova este un furnizor de stabilitate, o țară în care construim democrația, transformăm oportunitățile în bunăstare pentru cetățeni.” - a declarat ministrul Popșoi.

7
0
0
1
71

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав