X 
Cutremure stiri: 501

Maia Sandu, la șase luni de mandat: „Nu am putut face miracole, dar s-a simțit un suflu nou”

24 iun. 2021,, 13:28   Politică
3349 16

Astăzi se împlinesc șase luni din ziua în care Maia Sandu a depus jurămîntul în calitate de președinte al R.Moldova. Cu acest prilej, șefa statului a făcut bilanțul activității sale.

Sandu a anunțat că preocupările sale în calitate de președinte în această perioadă au fost: pandemia, criza economică, scoaterea țării din izolare internațională și lupta împotriva corupției. "Patru direcții importante în care nu am putut face miracole, dar s-a simțit un suflu nou", a subliniat Sandu.

Printre reușitele Președinției, Sandu a enumerat asigurarea țării cu vaccinuri anti-Covid în urma negocierilor purtate cu partenerii externi; sprijinirea sistemului medical din țară, grație donațiilor venite din afara țării și reactivarea mecansimului de protecție civilă al UE pentru Moldova.

În sfera economică, Sandu a vorbit despre obținerea „sprijinului economic fără precedent din partea UE”, planul de relansare economică în valoare de 600 milionae de euro.

Șefa statului a mai vorbit și despre refacerea imaginii țării în plan internațional și semnarea mai multor acorduri importante cu partenerii externi. "În aceste șase luni am lucrat pentru a îmbunătăți imaginea țării noastre. I-am primit la Chișinău pe președinții României și Lituaniei. Am avut convorbiri telefonice cu peste 10 șefi de stat guvern. Am mers în vizite peste hotare", a precizat Sandu.


Șefa statului a mai precizat că lupta împotriva corupției a fost un subiect permanent pe agenda sa. "Am inițiat colaborarea cu partea franceză pentru a evolua activitatea ANI; am dispus crearea Comitetului anticorupție, care va cerceta cazurile de corupție mare și va face recomandări pentru îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniu".

Maia Sandu a mai subliniat că fără o cooperare bună cu Guvernul și Parlamentul, instituția prezidențială nu poate face schimbări radicale.

"Am făcut tot ce am putut omenește, și ca putere prezidențială, dar pentru schimbarea spre bine e nevoie de un guvern și parlament care să lucreze pentru oameni. Acum avem șansa de a alege un parlament curat, care să reprezinte oamenii cu problemele lor. (...) Îndemn oamenii să iasă la vot pe 11 iulie. Schimbările pe care le-am făcut sînt doar începutul", a conchis Sandu.

Menționăm că Maia Sandu a depus jurământul de Învestire în funcția de președinte al R. Moldova și a intrat în exercițiul funcției pe 24 decembrie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав