X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ministrul de Externe, despre deschiderea secțiilor de votare peste hotare (VIDEO)

18 sep. 2020,, 16:00   Politică
1940 0

Pînă pe 25 septembrie, Comisia Electorală Centrală va definitiva numărul secțiilor de votare și țările în care vor fi deschise acestea, la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie.

Despre aceasta a comunicat ministrul de Externe, Oleg Țulea, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Potrivit lui, la această etapă se vorbește despre deschiderea a aproximativ 150 de secții de votare peste hotare, în circa 40 de țări, dicizia finală urmează însă a fi luată.

În prezent, MAEIE colectează informația de la misiunile diplomatice cu privire la numărul cetățenilor moldoveni stabiliți peste hotare. Totodată, instituția poartă negocieri cu țările vizate în vederea obținerii permsiunii de a organiza scrutinul, dat fiind situația pandemică.

"Pe lîngă deatele oficiale, informația transmisă de misiunile diplomatice, mai avem cunoștințe depsre anumiți muncitori sezonieri, studenți, cei care dețin cetățenie dublă și nu cad sub incidența statisticii oficiale. În paralel există cifrele privind participarea cetățenilor noștri la scrutinele precedente. CEC-ul decide asupra deschiderii secțiilor, dar la bază stau mai multe date, inclusiv stă înregistrarea prealabilă. Am solicitat acceptul statelor în care dorim să organizăm secțiile de votare. Avem doar răspunsuri pozitive", a explicat Oleg Țulea.

Potrivit lui, în cazul a 17 state răspunsurile sînt pozitive, în cazul a trei state, autoritățile moldovenești urmează să furnizeze informații suplimentare privind organizarea scrutinului.


"Această listă CEC a compilat-o avînd în vedere alegerile precedente, solicitările din asociațiile diasporale. Din cîte cunosc, CEC a bugetat deschiderea a aproximativ 150 de secții de votare. Maximum cît a m dechis pe parcusul anilor a fost 125 sau 128 de secții. Avem în jur de 40 de state. CEC-ul va decide în final cîte secții de votare și unde", a menționat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?